Karalar Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://karalaranadoluimamhatip.meb.k12.tr
Adres : KARALAR BELDESİ TEMEL MAH. 115 SK. KARALAR ANADOLU İMAM HATİP LISESI SİTESİ NO 35 İDİL / ŞIRNAK
VİZYON : Topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Mutlu, özgüvenli, başarılı, sağlıklı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişimi önemseyen, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alan, ulusal kültürünü özümsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını içselleştirmiş aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Saatler : 08.30-15.30
Yabancı Dil : İngilizce, Arapça
Isınma : Kalorifer
Servis : İdil merkezden öğretmenler için servis bulunmaktadır.Okulumuz taşımalı sistemde taşıma merkezi olup yakın belde, köy ve mezralardan öğrenci servisleri mevcuttur.
Ulaşım : Mardin-Midyat-İdil-Cizre karayolu beldenin içerisinden geçmektedir. Okul karayoluna yürüyerek 3 dakika mesafededir. Ayrıca Habur sınır kapısına giden İpekyolu beldenin 15 km güneyinden geçmekte ve bu yola bağlantı yolu mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Belde
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İdil ilçe merkezine 20 km, Cizre ilçe merkezine 50 km ve Şırnak il merkezine 100 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :